Pages - Menu

Pazartesi, Mart 24, 2014

Voimio ile Doğru Oyuncak Seçimi


Eskilerin bir bez bebeği ve belki tahtadan bir arabası varmış. "Bizim zamanımızda bu oyuncaklar olucaktı ahh ahh" der büyüklerimiz. Biz yeni nesil ebeveynleri ise çocuklarımız daha doğmadan başlıyoruz oyuncak araştırmaya. İstiyoruz ki sadece oynamasın. Oynarken öğrensin, ince motor becerileri gelişsin, beynin sağ lobu sol lobu harekete geçsin. Beceri kazansın. Bunun için ise ayına ve yılına göre doğru oyuncak seçimi çok önemli. Böyle olunca Peki adığım oyuncaklar çocuğuma uygun mu? Sağlığına zarar verecek bir özelliği var mı?  Çocuğumun gelişimine faydası olacak mı? Ve bunun gibi bir sürü soru sürekli kafamızda dolanıyor. Oyuncak alırken bu soruların büyük bir çoğunluğuna cevap bile bulamıyoruz. Hatta çoğu zaman oyuncağı satanlardan daha fazla bilgimiz olabiliyor. Artık internet var ve gerektiğinde araştırabiliyoruz ama bu, çoğu
zaman doğru bir bilgiye ulaşacağımız anlamına gelmiyor.

Yaşadığımız sıkıntıları fark eden Voimio.com bu konuda bir farkındalık yaratmak için Türkiye genelinde bir anket çalışması yapıyor. [http://bit.ly/voimio_anket] adresinden ulaşabileceğiniz ankete vereceğiniz cevaplar sayesinde Türk ebeveynlerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilecek. Çocuğuna faydalı oyuncaklar almak isteyen ve detaylı bilgiye ihtiyaç duyan bizim gibi ebeveynler için de faydalı bir araştırma yapılmış olacak. Siz de katkıda bulunmak için ankete destek verin.


Cumartesi, Mart 22, 2014

Herşey Cesaretle Başlar...

Kozyatağı Muzipo Kids de Banu Özkan Tozluyurt ile "Hayalime Dokun Pozitif Kadın" söyleşisine katıldım. Dinleyiciler çocukları olduktan sonra işlerine ara vermek zorunda kalmış fakat artık çocuğum büyüyor benim de bir şeyler yapmam lazım ama NE? diyenlerden oluşuyordu.


İnsanların öncelikle kişisel yetkinliklerini ve neden değişmek istediğini bilmesi gerektiğini kısacası FARKINDALIK yaratmaları gerektiğini konuştuk. Her konuda olduğu gibi hayatımıza yön verirken de farkındalık çok önemli. Ben bir şeyler istiyorum ama bunu neden ve niçin istiyorum ve bunun için ne yapıyorum diye düşünmek gerekiyor. 
Bizim harekete geçmemizi engelleyen baş faktör kendimiziz aslında. Hep bahanelerimiz var. " Kayınvalidem çocuğa baksa ben de çalışırım" yapamadıklarımız için hep bir suçlu arıyoruz. Dönüp kendimize bakmıyoruz. 
"Ben" olmasını istediğim şey için ne yaptım ya da ne yapmadım demiyoruz. Yaşadığımız hayatlar bizim seçimlerimiz.
İki tip insan olduğunu konuştuk. Bunlardan biri Proaktif biri de Reaktif olanlar.
Proaktif kişiler "rağmenciler" yani onlar herşeye rağmen bir çözüm bulanlar ve kendi seçimlerini kendileri yapanlar. 
Reaktif kişilerse herşeye tepki verenler. Yapabileceğim bi şey yok, ben böyleyim diyenler ve hep "keşke" diyenler.
"Her şey cesaretle başlar"
Oturduğumuz yerden ah şunu yapsam bunu yapsam demekle olmuyor. Cesaret gerekiyor. Öğrenmeye ve gelişmeye istekli olmak gerekiyor. 
Bunlar için ise Vizyon, Misyon ve Değerlerimizi belirlemek şart.
Vizyon, gelecekte kendimi nerde görmek istiyorumun cevabı olmalı. Misyon ise bu vizyonu niçin istiyorumun cevabı.
Misyonsuz bir Vizyon mutsuzluk getirir. Siz vizyonunuzu gerçekleştirmiş olsanız dahi bir misyonunuz yoksa bu size yetmiyor ve yine mutsuz oluyorsunuz. Bu yüzden hayat amacına uygun, kendi değerlerine uygun işler yapan insanlar hem mutlu hem de çok başarılı oluyor. 
Diyelim ki Vizyonunuzu da Misyonunuzu da belirlediniz yani amacınıza uygun hedefiniz belli. Bu hedef ulaşılabilir olmalı. Çok uçlardaysa, şu anki konumunuzdan çok uzaksa duygusal gerilim yaratıyor ve başarısızlık getiriyor. Çıta çok alçaksa da bu sefer harekete geçilmiyor ve bir gevşeklik yaratıyor. 
Bu yüzden küçük hedefler koyarak adım adım bulunduğunuz konumla orantılı olarak çıtayı yükseltmelisiniz.
Koyduğunuz hedef açık, net ve iddialı olucak
Ulaşılabilir olucak
Gerçekçi olucak
ve
Ölçülebilir olucak
Mesela ben 2018 de kendime ait bir iş kurucam yerine ben 2018 de şu sektörde şu kesime hitap eden bir iş kurucam dediğinizde. Bir resim çizmiş oluyorsunuz ve bunun için gerekli araştırmaları yapmaya, para biriktirmeye ya da yer aramaya başlıyorsunuz. Bu yüzden hedef açık, net belirlenmeli öncelikle.
Hepimizin çocuğu var hepimiz onlar için her şeyi yapıcak kapasitedeyiz ama bunu yaparken kendimizi ikinci plana atıp, unutmamalıyız. Kendimizle ilgili kenarda bir resmimiz olursa karşılaştığımız her zorlukta daha çabuk toparlanıp, koşmaya gücümüz olur. 
Diyerek konuşmasına son verdi Banu Özkan Tozluyurt
Ben de bunları aklımda kaldığı kadarıyla sizlerle paylaşmak istedim umarım yanlış bilgi vermemişimdir.

Son olarak kitap tavsiyesi Sınırlarını Zorla Lean In


Cuma, Mart 21, 2014

Bugün Cuma


Ülkemin özgür bırakıldığı, kuşların uçtuğu aydınlık yarınlar görelim. Çocuklarımız yasaklarla büyümesin...


Salı, Mart 18, 2014

Noom Walk


Noom Walk  Android kullanıcılarının telefonlarına indirerek kullanabilecekleri bir pedometre programı. Yani bir adım sayar. Bu programı cep telefonunuza indirip, yürürken cebinizde taşımanız yeterli. Aynı zamanda programı kullanan kişilerle de irtibat halinde bulunabileceğiniz keyifli bir motive aracı. 
Tüm gün açık kalsa bile şarjınızın sadece %2 sini işgal etmesi de çok güzel bir özellik.
Ayrıca haftalık olarak da adımlarınızın toplamını alıyor. Hazır bahar gelmişken benim gibi yürüyüş esnasında motive olmak isterseniz benden size küçük bir tavsiye.




Pazartesi, Mart 17, 2014

Nisan 5 Yaşında!!!



Malum gündem acı dolu Berkin Elvan'ı kaybettik. Evlatlarımızın hepsi çok kıymetli. Doğdukları andan itibaren geçen yılları gözlerinin içine bakıyoruz. Sağlıklı, mutlu, başarılı uzun ömürleri olsun diye de elimizden geleni yapıyoruz. Sadece Berkin Elvan'a değil, her nerde evladını kaybetmiş aile varsa hepsine Allahtan sabır diliyorum, demeden yazıya başlamak istemedim...

Balım 5 yaşında oldu. 12 Mart ta... Hafta içi olduğu için önce okulda kutlandı. Aileler alınmıyor bizim okulda dolayısıyla onların çektikleri fotoğraflar bana da sürpriz oldu. Hafta sonu da aile arasında evde küçük çaplı bir kutlama yaptık. Pastaya doyduk. Bal kızıma nice sağlıklı, mutlu, huzurlu yaşlar olsun...
















Bunlar da evdeki partiden...